Skip links

Alles over XRP

Bitcoin is een cryptovaluta. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die zonder centrale bank of centrale beheerder werkt

XRP kopen

Wat is XRP?

Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon. Deze transacties worden geverifieerd via netwerk nodes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database, gekend als een blockchain, waar gemiddeld eens in de 10 minuten een blok aan wordt toegevoegd

Hoe maak ik gebruik van XRP?

Bitcoin kan gebruikt worden voor transacties. Het wordt gebruikt als betaalmiddel waarmee je bijvoorbeeld diensten of producten mee kunt bestellen. Ook wordt de digitale munt veel gezien als investering. Je kan het ook zien als het digitale goud van de wereld. Bitcoins kunnen opgeslagen worden op een eigen (offline) wallet maar kan ook online worden opgeslagen. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

XRP (XRP)
4.7%
0,595753
0,028000
⇣ 0,572797
4 Mar
⇡ 0,595753

Hoe is XRP ontstaan?

Bitcoin is ooit ontstaan als experiment. Het is ontwikkeld door een groep wetenschappers/ programmeurs en wordt nog steeds doorontwikkeld door een groep mensen.

Kan ik geld verdienen met XRP?

Met Bitcoin valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. Bitcoin is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan Bitcoin omwisselen voor andere cryptocurrencies of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

Top exchanges

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste exchange van Nederland waar cryptomunten te kopen zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere altcoins

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.