Skip links

Alles over Tether

Tether wat ook wel USDT genoemd wordt is een cryptocurrency die de huidige koers aanhoudt van de Amerikaanse dollar.

Tether kopen

Wat is Tether?

Tether is een soort digitale munteenheid, ook wel een stablecoin genoemd. Het is gekoppeld aan de waarde van een fysieke valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro, en is bedoeld om een stabiele waarde te behouden. Tether wordt gebruikt om transacties uit te voeren op cryptocurrency-uitwisselingen en kan ook worden gebruikt als een manier om geld te sturen of te ontvangen. Sommige mensen zien Tether als een veiligere optie dan andere cryptocurrencies, omdat het gekoppeld is aan de waarde van een fysieke valuta.

Hoe maak ik gebruik van Tether?

Om gebruik te maken van Tether, moet je eerst een account aanmaken bij een cryptocurrency-uitwisseling die Tether ondersteunt. Vervolgens kun je Tether kopen met behulp van een traditionele valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Zodra je Tether hebt, kun je het gebruiken om transacties uit te voeren op de uitwisseling, net zoals je dat zou doen met andere cryptocurrencies. Je kunt ook Tether sturen naar andere gebruikers van Tether, of Tether ontvangen van anderen. Houd er rekening mee dat de manier waarop je Tether kunt gebruiken afhankelijk is van de uitwisseling waar je een account hebt en dat elke uitwisseling zijn eigen regels en vergoedingen kan hebben. Tether is onder andere aan te schaffen op Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen waaronder Tether.

Tether (USDT)
0.09%
0,908307
0,000817
⇣ 0,908248
29 Nov
⇡ 0,910519

Hoe is Tether ontstaan?

Tether is ontwikkeld door een bedrijf dat dezelfde naam draagt en werd voor het eerst gelanceerd in 2014. Het idee achter Tether was om een digitale munteenheid te creëren die gekoppeld zou zijn aan de waarde van een fysieke valuta, zoals de Amerikaanse dollar. Dit zou het gemakkelijker maken om transacties uit te voeren met cryptocurrencies, omdat de waarde van Tether stabiel zou blijven. Sinds de lancering heeft Tether een aanzienlijke groei doorgemaakt en wordt het nu op veel cryptocurrency-uitwisselingen ondersteund.

Kan ik geld verdienen met Tether?

Net als met andere cryptocurrencies, is het mogelijk om geld te verdienen met Tether door het te kopen en te verkopen wanneer de prijs stijgt. Dit kan een risicovolle strategie zijn, omdat de prijzen van cryptocurrencies bekend staan om hun volatiliteit. Voordat je besluit om in Tether te beleggen, is het belangrijk om goed te onderzoeken hoe de markt werkt en hoe je je geld kunt beschermen tegen verliezen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat beleggen in Tether of andere cryptocurrencies nooit een garantie op winst biedt en dat je altijd geld kunt verliezen.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.