Skip links

Alles over Shiba Inu

Shiba Inu is de tegenhanger van van Dogecoin en is ontstaan omdat ze de populariteit zagen van Dogecoin.

Shiba Inu kopen

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een beetje de crypto valuta van de gewone mensen die niet heel veel te besteden hebben. Ze zagen deze benadering van Dogecoin en wilden daar ook gebruik van maken. De crypto valuta is net als Dogecoin begonnen als een grap waar eigenlijk geen echt doel achter zat. Het was in het begin alleen mogelijk om transacties te doen. Verleden jaar is de waarde van de crypto valuta gigantisch gestegen en staat hij sindsdien in de top 20 van de meest waardevolle crypto projecten.

Hoe maak ik gebruik van Shiba Inu?

Shiba Inu maakt gebruik van de Ethereum blokchain en heeft geen eigen blokchain op dit moment. Dit geldt voor heel veel crypo valuta munten overigens. Het token is op dit moment dus een ERC20-token. Je kunt de crypto valuta kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en staken. Met het staken van de crypto valuta krijg je een beloning uitgekeerd in de vorm van extra Shiba Inu. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Shiba Inu (SHIB)
0.22%
0,000007
0,00000001643297
⇣ 0,000007
29 Nov
⇡ 0,000008

Hoe is Shiba Inu ontstaan?

Het is onbekend wie het project Shiba Inu bedacht heeft. In de whitepaper van het project is te vinden dat er een groep die zich Ryoshi noemt achter het project zit. Maar wie het precies zijn is tot heden onbekend. Bij de crypto valuta is ook onbekend wie het project gestart heeft en het komt dus wel vaker voor dat het niet duidelijk is wie er precies achter het project zitten. De ontwikkelaars hebben de komende jaren veel plannen met het uitrollen van hun eigen blockchain en diensten. Ze zijn ondertussen flink bezig met het eigen ontwikkelde ecosysteem die uit verschillende crypto valuta’s bestaan. Deze crypto valuta’s heetten LEASH en BONE. Daarnaast is Shiba Inu ook met verschillende NFT projecten bezig en kan je de digitale munt dus geen Meme coin meer noemen die voor de grap bedacht was. Het is inmiddels een serieus en professioneel project geworden.

Kan ik geld verdienen met Shiba Inu?

Met Shiba Inu valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. De crypto valuta is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan de crypto valuta omwisselen voor andere crypto valuta’s of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.