Skip links

Alles over Polygon

Polygon is een framework voor het uitwisselen van verbindingen via blockchain-netwerken.

Polygon kopen

Wat is Polygon?

Polygon, vroeger bekend als Matic Network, is een blockchain platform dat is ontworpen om het scalability probleem op te lossen dat veel grote blockchain platforms, zoals Ethereum, tegenkomen. Het doel van Polygon is om een slimme contractplatform te bieden dat snel, goedkoop en gemakkelijk te gebruiken is voor ontwikkelaars. Polygon is ook een cryptomunt en de token die op het Polygon-platform wordt gebruikt om transacties te vergemakkelijken.

Hoe maak ik gebruik van Polygon?

Om gebruik te maken van Polygon, zult u eerst een wallet nodig hebben die compatibel is met het Polygon-platform. Er zijn verschillende wallets die u kunt gebruiken, waaronder de officiële Polygon-wallet. Zodra u een wallet hebt, kunt u Polygon-tokens (MATIC) kopen op een cryptocurrency exchange en deze vervolgens naar uw wallet sturen. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Polygon (MATIC)
5.16%
0,668323
0,034485
⇣ 0,664820
13 Apr
⇡ 0,720378

Hoe is Polygon ontstaan?

Polygon, vroeger bekend als Matic Network, is ontstaan uit een hard fork van het Ethereum-platform. Het werd opgericht door een team van ontwikkelaars met als doel om het scalability probleem op te lossen dat veel grote blockchain platforms, zoals Ethereum, tegenkomen. Dit betekent dat het Polygon-platform in staat is om veel meer transacties per seconde te verwerken dan andere blockchain platforms, wat het mogelijk maakt om snellere en goedkopere transacties te doen. Het team achter Polygon heeft ook een aantal tools en diensten ontwikkeld om het gemakkelijk te maken voor ontwikkelaars om slimme contracten te bouwen en te implementeren op het Polygon-platform.

Kan ik geld verdienen met Polygon?

Ja, net als met andere cryptocurrencies, kunt u geld verdienen door te investeren in Polygon en te profiteren van prijsstijgingen. U kunt bijvoorbeeld Polygon-tokens (MATIC) kopen wanneer de prijs laag is en ze verkopen wanneer de prijs stijgt. Dit kan een risicovolle strategie zijn, dus het is belangrijk om te onderzoeken en te begrijpen wat u doet voordat u begint met investeren in Polygon of andere cryptocurrencies. Houd er ook rekening mee dat de cryptocurrency markt zeer volatiel kan zijn, dus er is altijd een kans op verlies.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.