Skip links

Alles over Polkadot

Polkadot is bedacht als betere alternatief dan Ethereum.

Polkadot kopen

Wat is Polkadot?

De techniek van Polkadot werkt als het ware tussen de blockchains van Bitcoin en Ethereum heen. De crypto valuta ziet zich als nieuwe generatie blockchain protocol. Het systeem verbindt meerdere blockchains via één gezamenlijk systeem en hierdoor krijg je een geheel nieuw ecosysteem. Doordat deze blockchains met elkaar verbonden zijn is het veel eenvoudiger om deze schaalbaar uit te rekken en is het ook eenvoudiger om costum-blockchains aan te maken.

Hoe maak ik gebruik van Polkadot?

Polkadot heeft een eigen token genaamd DOT die wordt gebruikt voor het netwerk. DOT heeft drie verschillende functionaliteiten: governance van het netwerk, staking en bonding. Met de crypto valuta kan naast het staken ook gehandeld worden op bekende handelsplatformen. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Polkadot (DOT)
12.07%
6,30
0,760126
⇣ 6,29
13 Apr
⇡ 6,82

Hoe is Polkadot ontstaan?

Polkadot is ontwikkelt door Gavin Wood. Hij is ook medeoprichter van Ethereum en heeft dus enorm veel kennis op het gebied van crypto valuta’s en blockchain’s. De reden dat hij Polkadot heeft opgestart is dat hij een visie voor ogen heeft die gericht is op de samenwerking van zowel het Ethereum en Bitcoin netwerk. Op dit moment ligt de ontwikkeling van Polkadot in handen van web3 Foundation. Dit bedrijf wordt geleid door Robert Habermeier, Gavin Wood en Peter Czaban.

Kan ik geld verdienen met Polkadot?

Met Polkadot valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. De crypto valuta is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan het omwisselen voor andere crypto valuta of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.