Skip links

Alles over NEAR Protocol

NEAR Protocol is net als Ethereum een smart contract ontwikkelingsplatform.

NEAR Protocol kopen

Wat is NEAR Protocol?

NEAR Protocol gebruikt een laag die de basis vormt waarop dApps en DeFi toepassingen ontwikkeld kunnen worden. Het platform biedt ondersteuning waarop bijvoorbeeld financiële toepassingen, NFT’s, smart contracts en games gedraaid kunnen worden. Een groot voordeel tegenover andere crypto valuta’s is dat NEAR eenvoudig kan opschalen en meer gebruikers kan ondersteunen zonder dat het platform trager wordt.

Hoe maak ik gebruik van NEAR Protocol?

NEAR kan gebruikt worden voor transacties. Het wordt gebruikt als betaalmiddel waarmee je bijvoorbeeld diensten of producten mee kunt bestellen. Ook wordt het platform van NEAR gebruikt voor financiële toepassingen en NFT’s en smart contracts. Je kunt NEAR kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en staken. Met staken van de crypto valuta krijg je een beloning uitgekeerd in de vorm van extra NEAR. Des te langer dat je de crypto valuta vastzet des te meer rente je ontvangt. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

NEAR Protocol (NEAR)
5.38%
4,94
0,265706
⇣ 4,91
13 Apr
⇡ 5,45

Hoe is NEAR Protocol ontstaan?

NEAR Protocol is in het jaar 2018 opgericht door Illia Polosukhi en Alexander Skidanov. Illia heeft ervaring opgedaan als engineering manager bij Google’s onderzoeksdivisie naar deep learning en taaltechnologieën die nog steeds worden gebruikt bij Google’s vertaaldiensten. Alexander Skidanov is een voormalig softwareontwikkelaar van Microsoft. Hij is vooral gespecialiseerd in gedistribueerde databases.

Kan ik geld verdienen met NEAR Protocol?

Met NEAR Protocol valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. De crypto valuta is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan de crypto valuta omwisselen voor andere cryptocurrencies of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.