Skip links

Alles over Litecoin

Litecoin is een cryptocurrency met een open source code. Het is gebaseerd op dezelfde code als Bitcoin, maar is sneller en heeft een grotere hoeveelheid munten beschikbaar.

Litecoin kopen

Wat is Litecoin?

Litecoin is een cryptocurrency met een open source code. Het is gebaseerd op dezelfde code als Bitcoin, maar is sneller en heeft een grotere hoeveelheid munten beschikbaar. Litecoin wordt vaak gezien als een “zilver” tegenover Bitcoin’s “goud”, en is populair vanwege de snellere transactietijden en lagere kosten.

Hoe maak ik gebruik van Litecoin?

Om gebruik te maken van Litecoin, heeft u een cryptocurrency wallet nodig om uw Litecoin op te slaan. U kunt Litecoin kopen op een cryptocurrency exchange, of het gebruiken om goederen en diensten te kopen bij bedrijven die dit accepteren. U kunt ook Litecoin verzenden naar anderen door hun Litecoin-adres te gebruiken, of het gebruiken om te beleggen door Litecoin te kopen met het idee om deze later te verkopen wanneer de prijs is gestegen.

Litecoin (LTC)
1%
63,16
0,631639
⇣ 62,98
29 Nov
⇡ 63,76

Hoe is Litecoin ontstaan?

Litecoin is ontstaan in 2011 als een afsplitsing van Bitcoin. De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, was op zoek naar manieren om het gebruik van Bitcoin te verbeteren en besloot om een nieuwe cryptocurrency te maken die gebaseerd was op de Bitcoin-code. Litecoin heeft sindsdien een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van Bitcoin geïntroduceerd, zoals snellere transactietijden en een grotere hoeveelheid munten die beschikbaar zijn.

Kan ik geld verdienen met Litecoin?

Ja, u kunt geld verdienen met Litecoin door deze te kopen wanneer de prijs laag is en deze later te verkopen wanneer de prijs is gestegen. U kunt ook geld verdienen door goederen of diensten te verkopen en Litecoin te accepteren als betaalmiddel. U kunt ook geld verdienen door Litecoin te “minen” met uw computer. Dit is een risicovolle activiteit en het is belangrijk om goed te begrijpen wat u doet voordat u begint.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.