Skip links

Alles over Ethereum

Ethereum is een open, gedecentraliseerd platform dat is gebaseerd op de blockchain technologie.

Ethereum kopen

Wat is Ethereum?

Ethereum is een open-source, decentralised platform dat smart contracts mogelijk maakt. Dit betekent dat het een blockchain-gebaseerd systeem is dat gebruikers in staat stelt om zelf uitvoerbare programma’s te maken en uit te voeren zonder dat er een centrale autoriteit aanwezig is om de transacties te beheren.

Ethereum maakt gebruik van dezelfde blockchain-technologie als Bitcoin, maar het heeft een aantal belangrijke verschillen. Zo maakt het gebruik van een ander soort consensus-algoritme en heeft het ook zijn eigen cryptocurrency, genaamd Ether. Ether wordt gebruikt om transacties op het Ethereum-netwerk te verwerken en wordt ook gebruikt door ontwikkelaars om hun eigen toepassingen te bouwen op het platform.

Hoe maak ik gebruik van Ethereum?

Als je Ethereum wilt gebruiken, is het eerste wat je nodig hebt een Ethereum-portemonnee. Dit is een soort digitale portemonnee waar je je Ether (de cryptocurrency van Ethereum) kunt opslaan. Er zijn verschillende soorten portemonnees, waaronder portemonnees die je op je computer kunt installeren, portemonnees die je op je smartphone kunt installeren en zelfs fysieke portemonnees die je kunt gebruiken om je Ether op te slaan.

Zodra je een portemonnee hebt, kun je Ether kopen bij een cryptocurrency-uitwisseling. Dit is een website waar je Ether kunt kopen met reguliere valuta, zoals euro’s of dollars. Er zijn veel verschillende uitwisselingen waar je Ether kunt kopen, dus het is aan jou om te kiezen welke het beste bij je past.

Zodra je Ether hebt gekocht, kun je deze naar je portemonnee overboeken en gebruiken om betalingen te doen bij bedrijven die Ether accepteren als betaalmethode. Houd er wel rekening mee dat niet alle bedrijven Ether accepteren, dus het is altijd goed om eerst te controleren of een bedrijf dit wel doet voordat je een betaling met Ether probeert te doen.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de smart contract-mogelijkheden van Ethereum door zelf uitvoerbare programma’s te maken en te deployen op het Ethereum-netwerk. Dit kan je helpen om allerlei verschillende toepassingen te bouwen, van digitale identiteiten tot gedecentraliseerde financiële toepassingen.

Ethereum (ETH)
0.31%
1.857,02
5,76
⇣ 1.852,62
29 Nov
⇡ 1.884,38

Hoe is Ethereum ontstaan?

Ethereum is ontstaan in 2013 toen Vitalik Buterin, een jonge programmeur en ontwikkelaar, het idee van een nieuwe blockchain-platform met slimme contracten voorstelt. Buterin, die eerder had bijgedragen aan de ontwikkeling van bitcoin, zag het potentieel van blockchain-technologie voor het opzetten van een platform dat meer dan alleen het uitvoeren van financiële transacties zou kunnen. Dit idee werd Ethereum genoemd en het platform werd gelanceerd in 2015. Sindsdien is het een van de meest populaire en geavanceerde blockchain-platformen ter wereld.

Kan ik geld verdienen met Ethereum?

Ja, het is mogelijk om geld te verdienen met Ethereum. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van je kennis en ervaring met de technologie. Een van de manieren is door te handelen in Ethereum op een cryptocurrency-uitwisseling. Dit betekent dat je Ethereum koopt wanneer de prijs laag is en verkoopt wanneer de prijs hoog is, in de hoop op een winst te maken. Dit kan een risicovolle manier zijn om geld te verdienen, dus het is belangrijk om je goed te informeren voordat je begint met handelen.

Een andere manier om geld te verdienen met Ethereum is door het ontwikkelen van slimme contracten en decentralized applications (dApps) op het Ethereum-platform. Als je ervaring hebt met het programmeren van dApps, kan je dit gebruiken om applicaties te ontwikkelen die op het Ethereum-platform draaien en die door gebruikers kunnen worden gebruikt. Als je applicaties succesvol zijn, kan je geld verdienen door middel van transactiekosten en andere vergoedingen van gebruikers.

Een derde manier om geld te verdienen met Ethereum is door het deelnemen aan het Ethereum-netwerk als “mijnwerker”. Mijnwerkers zijn computers die werken aan het beveiligen en verifiëren van transacties op het Ethereum-netwerk, en ze ontvangen beloningen in de vorm van Ether (de cryptocurrency van Ethereum) voor hun bijdrage. Als je een computer hebt met sterke hardware-specificaties, kan je deze inzetten als mijnwerker en zo Ether verdienen.

Je kan Ethereum ook aanschaffen op verschillende exchanges zoals bijvoorbeeld Bitvavo, Coinbase en Kucoin.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.