Skip links

Alles over Dogecoin

Dogecoin is een crypto valuta die populair is geworden door middel van een internet grap op forums zoals Reddit.

Dogecoin kopen

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency, net zoals Bitcoin en Ethereum. Dit betekent dat het een digitale munteenheid is die gebruikmaakt van cryptografie om transacties te verwerken en te beveiligen. Dogecoin is in 2013 ontstaan als een parodie op de toen heersende hype rond cryptocurrencies, maar is inmiddels een serieus alternatief voor andere digitale munten geworden.

Net zoals andere cryptocurrencies maakt Dogecoin gebruik van een decentraal netwerk van computers om transacties te verwerken, zonder tussenkomst van een centrale bank of andere autoriteit. Dit maakt het mogelijk om snel en goedkoop geld over te maken, overal ter wereld. Dogecoin is echter wel minder waardevol dan andere bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin. Dit betekent dat je voor een lagere waarde Dogecoins kunt kopen en verkopen.

Hoe maak ik gebruik van Dogecoin?

Om gebruik te maken van Dogecoin, heb je een Dogecoin wallet nodig. Dit is een soort digitale portemonnee waar je jouw Dogecoins in kunt opslaan. Er zijn verschillende opties voor het aanmaken van een Dogecoin wallet, zoals het downloaden van een wallet op je computer of het gebruikmaken van een online wallet.

U kunt vervolgens Dogecoins kopen op een crypto-exchange, zoals Binance, en deze vervolgens naar uw wallet overboeken. Als je Dogecoins wilt gebruiken om iets te kopen, heb je het betaaladres van de verkoper nodig. Dit adres kun je vergelijken met het rekeningnummer waarmee je geld overmaakt via internetbankieren. Als je Dogecoins naar het juiste adres hebt overgemaakt, is de betaling voltooid en kun je het gekochte product of de dienst ontvangen.

Je kan Dogecoin kopen of verhandelen op exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Dogecoin (DOGE)
1.67%
0,073290
0,001224
⇣ 0,072589
29 Nov
⇡ 0,075148

Hoe is Dogecoin ontstaan?

Dogecoin is ontstaan in 2013 als een parodie op de toen heersende hype rond cryptocurrencies, en in het bijzonder op Bitcoin. De oprichters, Billy Markus en Jackson Palmer, wilden een cryptocurrency creëren die minder serieus zou zijn en meer gericht zou zijn op het delen van grappen en het doen van kleine, vriendelijke gebaren.

De naam Dogecoin is afgeleid van de populaire internetmeme van een Shiba Inu-hond met de tekst “Doge” in komische lettertypes. Dit beeld werd gebruikt als het logo van Dogecoin en heeft bijgedragen aan de vriendelijke en luchtige sfeer rond deze cryptocurrency.

Hoewel Dogecoin is ontstaan als een grap, is het inmiddels een serieus alternatief voor andere cryptocurrencies geworden. Het heeft een actief en enthousiast gemeenschap van gebruikers die het gebruiken voor allerlei soorten transacties, van kleine cadeautjes tot het financieren van goede doelen en zelfs het kopen van ruimtevluchten.

Kan ik geld verdienen met Dogecoin?

Ja, je kunt geld verdienen met Dogecoin door het te kopen en te verkopen wanneer de waarde ervan stijgt. Net zoals bij andere beleggingsproducten is er echter geen garantie dat de waarde van Dogecoin zal stijgen, en het is net zo goed mogelijk dat de waarde ervan daalt. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen geld te investeren dat je kunt missen, als je wilt beleggen in Dogecoin.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.