Skip links

Alles over Cronos

Cronos is het eerste blockchain-netwerk dat samenwerkt met zowel het Ethereum- als het Cosmos-ecosysteem en ondersteunt DeFi, NFT’s en de metaverse.

Cronos kopen

Wat is Cronos?

Het is bedoeld om de Web3-gebruikersgemeenschap massaal te schalen door bouwers de mogelijkheid te bieden om apps en crypto-activa van andere ketens onmiddellijk te porteren met lage kosten, hoge doorvoer en een snelle bestemming. Cronos wordt mogelijk gemaakt door Ethermint, waarmee apps en slimme contracten van Ethereum en EVM-compatibele ketens snel kunnen worden overgedragen. De basisvaluta voor de afwikkeling van Cronos is CRO, het oorspronkelijke token van zijn parallelle blockchain, de Crypto.org Chain.

Hoe maak ik gebruik van Cronos?

Je kunt Cronos kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en staken. Met het staken van de crypto valuta krijg je een beloning uitgekeerd in de vorm van Cronos. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Bitcoin (BTC)
5.52%
60.039,34
3.314,17
⇣ 57.412,58
4 Mar
⇡ 60.401,81

Hoe is Cronos ontstaan?

Crypto.com is in 2016 opgericht in Hong Kong door Bobby Bao, Gary Or, Kris Marszalek en Rafael Melo en heette in de startup fase Monaco. In 2018 werd het bedrijf omgedoopt tot Crypto.com na de aankoop van het domein. In 2021 is het bedrijf vervolgens wederom aangepast naar Cronos (CRO). De naamswijziging is doorgevoerd omdat de nieuwe naam volgens het bedrijf beter overkwam vanwege het gedecentraliseerde karakter.

Kan ik geld verdienen met Cronos?

Met Cronos valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. De crypto valuta is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan de crypto valuta omwisselen voor andere cryptocurrencies of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.