Skip links

Alles over Chainlink

Chainlink is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat real-world gegevens levert aan slimme contracten op de blockchain.

Chainlink kopen

Wat is Chainlink?

Chainlink is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat slimme contracten op de blockchain verbindt met externe gegevensbronnen, API’s en betalingsnetwerken. Het maakt het mogelijk voor slimme contracten om op een veilige manier toegang te krijgen tot off-chain data en andere bronnen die nodig zijn om hun functies uit te voeren. Dit maakt het mogelijk om een breed scala aan toepassingen en diensten te bouwen die eerder onmogelijk of onpraktisch waren om op blockchaintechnologie te bouwen.

Hoe maak ik gebruik van Chainlink?

Je kunt Chainlink kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. Later dit jaar wordt het ook mogelijk om de crypto valuta te staken. Voor het aanschaffen of verzenden of aankopen van Chainlink kan gebruikt gemaakt worden van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Chainlink (LINK)
1.79%
13,31
0,238293
⇣ 13,07
29 Nov
⇡ 13,53

Hoe is Chainlink ontstaan?

Chainlink werd in 2017 opgericht door Sergey Nazarov en Steve Ellis, die in hetzelfde jaar samen met professor Ari Juels van Cornell University een whitepaper schreven waarin het Chainlink-protocol en netwerk werden geïntroduceerd.

Kan ik geld verdienen met Chainlink?

Met Chainlink valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. De crypto valuta is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan de crypto valuta omwisselen voor andere cryptocurrencies of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.