Skip links

Alles over Cardano

Cardano ook wel afgekort ADA genoemd is een blockchain platform.

Cardano kopen

Wat is Cardano?

Cardano is een digitale munt die hele snelle en veilige overboekingen maakt door middel van het netwerk wat zij hebben opgebouwd. Cardano is een smart contractplatform die je het beste kan vergelijken als die van Ethereum. Het grote huidige verschil met het netwerk van Cardano vergeleken bij die van Ethereum is dat het netwerk veel beter schaalbaar is dan die van Ethereum. Net zoals een aantal andere digitale munten maken ze gebruik van het Proof of Stake principe. Het systeem wat gebruikt wordt voor ADA wordt Ouroboros genoemd. Er wordt door ADA geclaimd dat het qua veiligheidsniveau vergelijkbaar is met die van Bitcoin

Hoe maak ik gebruik van Cardano?

Cardano is een open source blockchain-platform dat gebruikt wordt voor het ontwikkelen en uitvoeren van decentrale toepassingen (dApps). Om gebruik te maken van Cardano, moet je eerst een portemonnee installeren waarin je je Cardano-tokens (ADA) kunt opslaan. Er zijn verschillende soorten portefeuilles beschikbaar, waaronder hardware portefeuilles en software portefeuilles die je op je computer of mobiele apparaat kunt installeren. Zodra je een portemonnee hebt, kun je ADA kopen op een cryptocurrency-uitwisseling en deze overmaken naar je portemonnee. Vanuit je portemonnee kun je vervolgens betalingen doen aan andere gebruikers van Cardano, of dApps op het Cardano-platform gebruiken.

Cardano (ADA)
0.27%
0,345292
0,000932
⇣ 0,345292
29 Nov
⇡ 0,352202

Hoe is Cardano ontstaan?

Cardano is ontwikkeld door een bedrijf genaamd Input Output Hong Kong (IOHK) en werd voor het eerst gelanceerd in 2017. Het is ontworpen door een team van wetenschappers en ontwikkelaars onder leiding van Charles Hoskinson, een van de oprichters van Ethereum. Cardano is gebouwd op een nieuw, geavanceerd blockchain-protocol dat Proof of Stake (PoS) gebruikt in plaats van Proof of Work (PoW), wat het gebruik van veel energie en middelen vermindert. Het doel van Cardano is om een meer geavanceerde en veilige blockchain-oplossing te bieden voor het ontwikkelen en uitvoeren van dApps.

Kan ik geld verdienen met Cardano?

Net zoals met andere cryptocurrencies, is het mogelijk om geld te verdienen met Cardano door het te kopen en te verkopen wanneer de prijs stijgt. Dit kan een risicovolle strategie zijn, omdat de prijzen van cryptocurrencies bekend staan om hun volatiliteit. Voordat je besluit om in Cardano te beleggen, is het belangrijk om goed te onderzoeken hoe de markt werkt en hoe je je geld kunt beschermen tegen verliezen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat beleggen in Cardano of andere cryptocurrencies nooit een garantie op winst biedt en dat je altijd geld kunt verliezen. Cardano is onder andere te koop op de exchanges Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.