Skip links

Alles over Bitcoin

Bitcoin is een cryptovaluta. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die zonder centrale bank of centrale beheerder werkt.

Bitcoin kopen

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitale valuta die in 2009 is gecreëerd door een onbekende persoon of groep die zichzelf Satoshi Nakamoto noemde. Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door een overheid of financiële instelling. In plaats daarvan maakt het gebruik van een netwerk van computers over de hele wereld om transacties te verwerken en de grootboek van alle bitcoin-transacties bij te houden, wat bekend staat als de blockchain.

Bitcoin werkt op basis van een peer-to-peer netwerk, wat betekent dat gebruikers direct met elkaar kunnen communiceren en transacties kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van een derde partij. Dit maakt het systeem transparant en efficiënt, en het elimineert de noodzaak voor banken of andere financiële instellingen om betalingen te verwerken.

Hoe maak ik gebruik van Bitcoin?

s je Bitcoin wilt gebruiken, is het eerste wat je nodig hebt een Bitcoin-portemonnee. Dit is een soort digitale portemonnee waar je je Bitcoin kunt opslaan. Er zijn verschillende soorten portemonnees, waaronder portemonnees die je op je computer kunt installeren, portemonnees die je op je smartphone kunt installeren en zelfs fysieke portemonnees die je kunt gebruiken om je Bitcoin op te slaan.

Zodra je een portemonnee hebt, kun je Bitcoin kopen bij een Bitcoin-uitwisseling. Dit is een website waar je Bitcoin kunt kopen met reguliere valuta, zoals euro’s of dollars. Er zijn veel verschillende uitwisselingen waar je Bitcoin kunt kopen, dus het is aan jou om te kiezen welke het beste bij je past.

Zodra je Bitcoin hebt gekocht, kun je deze naar je portemonnee overboeken en gebruiken om betalingen te doen bij bedrijven die Bitcoin accepteren als betaalmethode. Houd er wel rekening mee dat niet alle bedrijven Bitcoin accepteren, dus het is altijd goed om eerst te controleren of een bedrijf dit wel doet voordat je een betaling met Bitcoin probeert te doen.

Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Bitcoin (BTC)
1.08%
62.930,56
679,65
⇣ 61.953,11
13 Apr
⇡ 63.434,75

Hoe is Bitcoin ontstaan?

Bitcoin is ontstaan in 2009, nadat een software-ontwikkelaar met het pseudonym Satoshi Nakamoto een whitepaper publiceerde met de titel “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”. In dit whitepaper beschreef Satoshi Nakamoto hoe een nieuw elektronisch betaalsysteem zou kunnen werken zonder de behoefte aan een centrale autoriteit of bank.

Het idee achter Bitcoin was om een manier te creëren waarop mensen rechtstreeks met elkaar geld konden versturen, zonder dat er een tussenpersoon nodig was om de transactie te bevestigen. Om dit te bereiken, maakte Satoshi Nakamoto gebruik van een technologie genaamd blockchain.

Kan ik geld verdienen met Bitcoin?

Ja, je kunt geld verdienen met Bitcoin door te speculeren op de prijs van de cryptocurrency. Dit betekent dat je Bitcoin koopt wanneer de prijs laag is, in de hoop dat deze later weer zal stijgen en je ze dan tegen een hogere prijs kunt verkopen. Als de prijs inderdaad stijgt, kun je een winst maken door de Bitcoin te verkopen die je eerder hebt gekocht.

Het is belangrijk om te onthouden dat het speculeren op de prijs van Bitcoin net zo risicovol kan zijn als elke andere vorm van beleggen. De prijs van Bitcoin kan zowel stijgen als dalen, dus er is altijd het risico dat je geld verliest als je speculeert op de prijs. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken en te begrijpen hoe Bitcoin werkt voordat je eraan begint.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.