Skip links

Alles over Binance coin

Binance is een van de grootste cryptocurrency exchanges waar je kunt handelen in cryptomunten.

Binance coin kopen

Wat is Binance coin?

Binance Coin (BNB) is de native cryptocurrency van de Binance cryptocurrency exchange. Het is een ERC-20 token op het Ethereum blockchain-platform. Binance Coin wordt voornamelijk gebruikt om transactiekosten te betalen op de Binance exchange, maar het kan ook worden gebruikt op een aantal andere platforms en diensten. Sommige mensen kopen Binance Coin omdat ze denken dat de waarde ervan zal stijgen, terwijl anderen het gebruiken om transactiekosten te besparen wanneer ze op de Binance exchange handelen.

Hoe maak ik gebruik van BNB?

Om gebruik te maken van Binance Coin, zult u eerst een wallet nodig hebben die compatibel is met het Binance Coin-token. Er zijn verschillende wallets die u kunt gebruiken, waaronder de officiële Binance-wallet. Zodra u een wallet hebt, kunt u Binance Coin kopen op de Binance exchange of op een andere cryptocurrency exchange die Binance Coin aanbiedt. Zodra u Binance Coin hebt, kunt u het gebruiken om transactiekosten te betalen wanneer u handelt op de Binance exchange of het op een ander platform of dienst gebruiken dat Binance Coin ondersteunt. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

BNB (BNB)
1.14%
385,29
4,39
⇣ 380,98
4 Mar
⇡ 390,89

Hoe is Binance coin ontstaan?

Binance Coin is ontstaan als een ERC-20 token op het Ethereum blockchain-platform. Het werd opgericht door het team achter de Binance cryptocurrency exchange als een manier om transactiekosten te betalen op de exchange. Binance Coin werd in juli 2017 gelanceerd via een initial coin offering (ICO), waarbij het team achter de munt een beperkte hoeveelheid Binance Coin tokens verkocht aan investeerders. Sindsdien is het gebruik van Binance Coin uitgebreid naar andere platforms en diensten, waardoor het een populaire cryptocurrency is geworden.

Kan ik geld verdienen met BNB?

Ja, net als met andere cryptocurrencies, kunt u geld verdienen door te investeren in Binance Coin en te profiteren van prijsstijgingen. U kunt bijvoorbeeld Binance Coin kopen wanneer de prijs laag is en verkopen wanneer de prijs stijgt. Dit kan een risicovolle strategie zijn, dus het is belangrijk om te onderzoeken en te begrijpen wat u doet voordat u begint met investeren in Binance Coin of andere cryptocurrencies. Houd er ook rekening mee dat de cryptocurrency markt zeer volatiel kan zijn, dus er is altijd een kans op verlies.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.