Skip links

Alles over Avalanche

Avalanche is een relatief nieuw en razendsnelle open source blockchain.

Avalanche kopen

Wat is Avalanche?

Ze richten zich hoofdzakelijk op het lanceren van gedecentraliseerde applicaties die gericht zijn op de financiële markt en handelsplatformen. Met Avalanche is het mogelijk voor ondernemingen om hun eigen blockchain te bouwen en deze in te schalen naar hun eigen wensen en eisen. Het belangrijkste doel wat de ontwikkelaars voor ogen hebben is een platform oprichten waarmee activa gelanceerd en verhandeld kunnen worden.

Hoe maak ik gebruik van Avalanche?

Je kunt Avalanche kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en staken. Met het staken van de crypto valuta krijg je een beloning uitgekeerd in de vorm van Avalanche. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van exchanges zoals Binance, Kucoin of Bitvavo. Via deze exchanges kan je met gewoon geld verschillende cryptomunten aankopen.

Avalanche (AVAX)
3.37%
19,16
0,645538
⇣ 18,42
29 Nov
⇡ 19,43

Hoe is Avalanche ontstaan?

Sinds 2018 bouwt Ava Labs onder leiding van Emin Gün Sirer aan het Avalanche-protocol. Ze financierden het gehele project via verschillende rondes van private en publieke verkooprondes. Daarnaast werken ze onder andere samen met bekende bedrijven als Google, NASA en Morgan Stanley.

Kan ik geld verdienen met Avalanche?

Met Avalanche valt geld te verdienen. Het werkt in principe hetzelfde als de aandelenmarkt. Je kan inspelen op de volatiliteit, koop laag in en verkoop het wanneer de koers hoger staat. Avalanche is te verhandelen op verschillende exchanges. Je kan de crypto valuta omwisselen voor andere crypto valuta’s of omruilen tegen euro’s of dollars. Met crypto valt veel te verdienen omdat de prijs soms heel snel kan stijgen. Het nadeel is alleen dat het ook weer heel snel kan dalen en helaas zijn er ook mensen die hierdoor geld verliezen. De volatiliteit is een stuk hoger dan bij de aandelenmarkt. Er valt snel veel te verdienen maar ook veel te verliezen als de koers daalt.

De top exchanges aanbevolen door blokmunten

Op zoek naar handel platforms waarin je veilig crypto kan kopen? Op onderstaande exchanges kan je kiezen uit veel verschillende crypto munten die je veilig kan aankopen en daar online kan bewaren.

Bitvavo

De bekendste en grootste crypto exchange van Nederland waar cryptomunten te koop zijn.

Binance

Binance is de grootste en meest veilige en gebruikte exchange ter wereld om cryptomunten te kopen.

Kucoin

De meest veelzijdige crypto exchange waar vaak de eerste cryptomunten op te vinden zijn.

Bekijk andere crypto valuta’s

Veelgestelde vragen over crypto

De website blokmunten.nl is opgericht door Jordy Muller.

Een cryptocurrency is een digitale munt met een decentraal karakter. Het geld wordt niet beheerd en gecontroleerd door banken, maar door de gebruikers. Voorbeelden van een aantal cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Solana en Ethereum.

Cryptocurrency’s zijn in Nederland legaal. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk hoe de overheid de digitale valuta wil gaan reguleren. De cryptocurrency’s zijn momenteel nog niet geclassificeerd  als bellegingsobject.