Skip links
Top 3 crypto exchanges

De beste crypto exchanges

De beste 3 crypto exchanges

Wil je gaan starten met het aankopen & handelen in crypto valuta’s? Lees dan onderstaand artikel welke exchanges het makkelijkst en veiligst te gebruiken zijn. Er zal in dit artikel gekeken worden naar de volgende criteria:

Veiligheid, hoeveelheid verschillende crypto valuta’s en hoe eenvoudig de exchanges qua gebruiksvriendelijkheid te gebruiken zijn. Hoe hoger de score uitvalt des de beter de exchanges scoren op de criteria.

Bitvavo
Ben je op zoek naar een veilige exchange dan is Bitvavo een goede keuze. Bitvavo is een Nederlands bedrijf waar je een groot aantal crypto valuta’s kunt aankopen. Op het moment van schrijven van dit artikel kan je er 175 verschillende crypto valuta’s aankopen. Uiteraard zijn de bekendste crypto valuta’s aan te kopen zoals Bitcoin, Ethereum en XRP. Naast de bekende crypto valuta’s zijn er ook minder bekende crypto munten aan te kopen waardoor de keuze behoorlijk uitgebreid is om uit te kiezen. Je kan er eenvoudig door middel van iDEAL of bankoverschrijving betalen en de transacties worden razendsnel uitgevoerd waardoor gebruikers snel crypto kunnen aankopen of verkopen.

Veiligheid: 9
Hoeveelheid crypto valuta’s: 7
Eenvoudig te gebruiken qua interface: 9

Binance
Binance is de grootste en bekendse buitenlandse crypto exchange waar meer dan 600 verschillende crypto valuta’s aan te kopen zijn. Voor een beginnende investeerder kan Binance intimiderend overkomen door vrij gecompliceerde interfaces en keuzes die een gebruiker heeft. Het is daarom van belang dat je je eerst goed inleest voordat je daadwerkelijk gaat handelen op Binance. Op dit moment biedt Binance geen iDEAL aan en kan er alleen betaald worden door middel van creditcards of bankoverschrijving.

Veiligheid: 9
Hoeveelheid crypto valuta’s: 9
Eenvoudig te gebruiken qua interface: 5

Kucoin
Kucoin is net als Binance een internationaal bedrijf waar crypto valuta’s aan te kopen zijn. Op dit moment biedt Kucoin ook meer dan 600 verschillende crypto valuta’s aan. Een voordeel tegenover Binance en Bitvavo is dat nieuwe crypto valuta’s sneller op Kucoin aan te kopen zijn. Dit heeft er mee te maken dat Kucoin minder streng is met het toelaten van nieuwe crypto projecten. Wil je dus sneller investeren in een nieuw project dan is de kans dat het sneller op Kucoin staat dan op de andere twee exchanges. Een nadeel aan Kucoin is dat de interface net als Binance wat minder eenvoudig te gebruiken is voor nieuwe gebruikers. Het duurt wat langer om te leren hoe en welke functies er allemaal te gebruiken zijn.

Veiligheid: 8
Hoeveelheid crypto valuta’s: 9
Eenvoudig te gebruiken qua interface: 4

Wil je ook gaan investeren?
Wil je ook starten met de aankoop van crypto valuta’s op Bitvavo, Binance of Kucoin? Door gebruik te maken van een van deze links krijg je voordelen zoals het tijdelijk gratis handelen in crypto munten zonder transactie kosten.