Skip links
Dogecoin meme coin

Dogecoin de “domme” digitale munt

Nog steeds populair

Dogecoin is nog steeds niet uit de gratie geraakt bij beleggers, ondanks het verlies van meer dan 90% van zijn hoogste prijspunt. De meme-munt waarvan de gemeenschap steeds sterker wordt, is nog steeds een van de grootste crypto valuta’s volgens marktkapitalisatie.

Een zaak wat de digitale munt blijft achtervolgen is dat de munt als een grap is gemaakt. Een van de oprichters van het project gooit hier nu nog een schepje bovenop door te stellen dat de munt is gemaakt door een “dom” persoon.

Billy Markus is een van de twee oprichters van Dogecoin die verantwoordelijk is voor de creatie van Dogecoin. Beide makers hadden de digtale munt na een paar jaar de rug toegekeerd en werkte niet meer aan het project totdat Elon Musk zich er mee ging bemoeien. Door de toedoen van Elon Musk en de aandacht die hij aan Dogecoin gaf liep de prijs snel op naar $ 0,7 per stuk. Na deze enorme prijsstijging en de populariteit die Dogecoin kreeg keerde Markus weer terug naar de markt.

In een tweet legt Markus uit dat Dogecoin vooral geliefd is doordat het een dom project is. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat Dogecoin nooit echt heeft beweerd meer te zijn dan het in werkelijkheid is. Het heeft tot heden geen bepaald doel en kan alleen gebruikt worden voor transacties. Tot heden is Dogecoin behoorlijk stabiel ondanks dat de markt naar beneden aan het bewegen is.

Bekijk de laatste crypto koersen op onze pagina

Wil je investeren maar meer zekerheid hebben dat de waarde zal gaan stijgen dan kan je het beste investeren in een top 10 project zoals Bitcoin of Ethereum waarvan je veel zekerder bent dat het geen scams zijn.