Skip links
scams en falende crypto projecten

Scams en falende crypto projecten

Falende crypto projecten & scams

Op het moment van schrijven bestaan er ruim 19.000 crypto valuta projecten. Een hoop van deze projecten zijn alleen niet meer actief of zijn gefaald of hebben de “hype” verloren. Naast deze projecten zijn er ook veel kopieën van crypto projecten die er bestaan en zijn er ook een hoop projecten die nogal schimmig zijn. Een aantal dingen waar je op kan letten of een crypto project legitiem is:

Whitepaper:
Bestudeer de whitepaper van elk crypto project waar je eventueel in wilt investeren. In de whitepaper staat het hele concept uitgelegd over een crypto project en bijvoorbeeld ook hoeveel munten er in circulatie zijn en hoeveel de eigenaren zelf bezitten. Zo kom je er sneller achter of projecten scams zijn of legitiem.

Website:
Bekijk de website van elk project en kijk of de website professioneel oogt en niet door een amateur in ekaar is gezet.

Social media:
Een ander helpmiddel om te kijken of een project legitiem is social media. Bekijk de geposte artikelen en nieuwsberichten van een project. En kijk ook vooral hoelang ze al posten en hoeveel volgers ze hebben. Als een project weinig volgers heeft is het verstandig om nog meer onderzoek te doen naar het project. Ook kan je op de website van het project vaak bekijken wie er verantwoordelijk voor het project zijn. Het is dan ook raadzaam om de namen van deze personen te zoeken op een zoekmachine om te kijken of deze mensen wel echt bestaan.

Mocht je toch in een project hebben geïnvesteerd en je bent niet meer zeker over het project omdat je denkt dat het toch niet helemaal klopt dan zou ik aanraden om uit het project te stappen. Je wilt namelijk niet al je inleg eventueel verliezen. Wil je toch meer zekerheid en investeren dan zou je ook kunnen investeren in een top 10 project zoals Bitcoin of Ethereum waarvan je veel zekerder bent dat het geen scams zijn.