Skip links
Investeren van crypto op de lange termijn een goed idee

Investeren van crypto op de lange termijn een goed idee?

Is op de lange termijn investeren van crypto een goed idee?

Je hoort vaak mensen zeggen dat ze voor de langere termijn in crypto valuta’s investeren omdat ze er zeker van zijn dat de munten op de langere termijn altijd meer waard zullen worden. Maar is dat ook eigenlijk zo?

Het antwoord is niet zo simpel. Er zijn inderdaad munten die tot heden op de langere termijn alleen maar meer waard zijn geworden. Dit biedt echter geen garanties voor de toekomst. Tegenwoordig zijn er ook veel meer crypto valuta’s bijgekomen dan pak hem weg 3 jaar geleden. Het geldt is meer verspreidt tegenwoordig en daarnaast duiken investeerders ook op crypto valuta’s die in de schijnwerpers komen te staan.

Kijken we bijvoorbeeld naar een aantal crypto valuta’s van een paar jaar geleden dan zie je dan sommige die toentertijd in de top 25 stonden enorm zijn weggezakt en waar je weinig tot niets meer van hoort. Denk bijvoorbeeld aan NEO wat 3 jaar geleden als de Ethereum killer werd gezien of Stratis wat toendertijd ook een populaire crypto valuta was. Kijken we naar deze twee crypto valuta’s dan kunnen we het volgende daarvan analyseren:

Kenmerken van NEO

Token tickerNEO
Totaal aantal tokens100.000.000 NEO
Prijs op zijn hoogtepunt$196.85
Prijs op zijn dieptepunt$0.07229
Huidige prijs$20.24

Kenmerken van STRAX

Token tickerSTRAX
Totaal aantal tokens135,979,083 STRAX
Prijs op zijn hoogtepunt$22.66
Prijs op zijn dieptepunt$0.008483
Huidige prijs$1.02

Zoals je ziet is de waarde enorm teruggevallen van deze twee crypto valuta’s die een paar jaar geleden nog heel populair waren. Het is dus niet altijd een gegeven dat lange termijn vasthouden van crypto een garantie is tot een verhoogde waarde. Mijn advies is dan ook om altijd eens in de maand in de gaten te houden hoe het met de crypto valuta gaat en over de crypto valuta het laatste nieuws te lezen.

Wil je investeren maar meer zekerheid hebben dat de waarde zal gaan stijgen dan kan je het beste investeren in een top 10 project zoals Bitcoin of Ethereum waarvan je veel zekerder bent dat het geen scams zijn.